♥ EXPOSITION PERSONNELLE "LET'S ROCK AGAIN" GALERIE BARAZ ISTANBUL TURQUIE ...

Du 23 septembre au 31 octobre 2011 la Galerie BARAZ à Istanbul en Turquie présente ma nouvelle collection d'oeuvres : "Let's Rock Again". Un événement organisé par Roxane et Cüneyt AYRAL Consulting Art & Entertainment Agency.


Affiche expo solo Stoul - "Let's Rock Again" - Galeri Baraz Istanbul Turquie - Ayral Agency 


Une exposition solo, qui regroupe ma dernière série de tableaux et dessins, réalisé dans un esprit pop-rock, coloré et fun. Un clin d'oeil aux années 60-70, les célèbres icônes du genre se "stoulisent" et se féminisent : de Brigitte Bardot aux Beatles, de la groupie à Elvis Presley, de Grease à Happy Days, en passant par le boogie woogie, le disco roller, le pogo du punk mais aussi Nico des Velvet Underground, sans oublier la guitare, la chanteuse et la groupie. Tout un univers qui se décline sur un fond d'objets et motifs Pop Art, moderne et nostalgique à la fois.

Galerie Baraz
Kurtulus caddesi 141
Istanbul TURQUIE


Tableau "Brigitte Bikeuse" by Stoul

Tableau "Groupie" by Stoul.

Tableau "Paulette, Ringa, Georgette, Joan" by Stoul.

***

FRANSIZ GRAFİTTİ GELENEĞİNİN

ÖNDE GELEN İSMİ
STOUL
İSTANBUL’DA…

Roxane – Cüneyt Ayral’ın küratörlüğünde gerçekleşecek olan
“lets rock again” resim sergisi
23 Eylül’de saat 19.00 da
GALERİ BARAZ’DA açılıyor

Stoul orijinal resimleri ile bize kadınlığı değerli ve popüler bir estetikle sunuyor. Kendi yaratıcılığını katarak zenginleştirdiği resimlerde sanatçı, dönemini yansıtmanın yanı sıra, geçmiş dönemlerden de beslenmeyi ihmal etmiyor. Serilerini oluşturan her bir tuali süslemekten çekinmiyor... Arka planı çiçekli motiflerle kaplıyor, taşlarla ve altın renkli düğmeler gibi birçok aksesuarda kullanıyor. "Art Nouveau" nun zarafetine bolluk duygusu katıyor.

Aracı olmaksızın duyarlılığa hitap eden Stoul, şekiller, renkler, modern ve gündelik bir pop havası ile bizi çocuksu bir keyife sürüklüyor.

Değişik kültürlerden beslenen ve gelişmekte olan medyanın çocuğu, ürünlerinde bazen kendini belli edecek şekilde, bezen birbirine karışmış şekilde birçok sanat akımını bir araya topluyor.
Stoul'un hem "vintage" hem oldukça modern giyinen yarı kadın yarın kedi kahramanları daima rafine duruşlarını ve inceliklerini koruyarak sanatçının modaya olan tutkusunu ortaya çıkartıyor. Göz kamaştırıcı bir peri masalında melez karakterleri idealin ötesine, gerçek dışı stillere büründüren sanatçı oyuncaksı kadınlarını özgür ve bağımsız halde vücutlarına ve mücevherlerine sahip çıkmaya doğru yönlendiriyor. Çıplak yada giyinik, tüm bu sentez prensesler bize kadınların koşulları hakkında bir biilgi veriyor.